Relacja z inwestycji – 35m2 i ponad 3m wysokości.

Nasza współpraca z Mateuszem zaczęła się przypadkiem. Mieliśmy zrobić odbiór techniczny mieszkania, a zostaliśmy na całą realizację mieszkania ze wspaniałą wysokością ponad 3 m! Nasz Inwestor jest młody, rozwijający swoją karier zawodową, a co za tym idzie czekał nas nowoczesny projekt w wielkim mieście. Mieszkanie niby typowe dla singla – 35 m2, jednak już wspomniana wysokość powodowała wrażenie dużej przestrzeni. Całe mieszkanie składa się z salonu z aneksem kuchennym, otwartej sypialni, łazienki oraz oczywiście niewielki hol.

Realizacja

Projekt ukierunkowaliśmy w minimalistyczny, nowoczesny, miejski styl. Zmiany w stosunku do stanu deweloperskiego objęły łazienkę – powiększyliśmy ją o część i tak dużej sypialni. Ściana oddzielająca salon od sypialni została przez nas wydłużona, dzięki temu mimo braku drzwi zachowaliśmy trochę intymności. Znalazło się też miejsce na kącik jadalniany

Salon

We wszystkich pomieszczeniach, po za łazienką, zostały ułożone panele Kronopol EXCLUSIVE. Wybór na ten panel padł z uwagi na najbardziej zbliżony odcień drewna w stosunku do gresu drewnopodobnego który ułożyliśmy w łazience oraz na balkonie. Mimo iż założyliśmy przy rozpoczęciu projektowania minimalistyczny styl, chcieliśmy dodać coś nietypowego. Tak powstał detal na ścianie za wypoczynkiem. Wykonaliśmy ją w trzech kolorach z ozdobnym kołem po środku. Kolorystyka obejmowała biele oraz szarości. Na suficie oświetlały nas lampy Nowodvorski.

 

 

Kuchnia

W części kuchennej i jadalnianej postawiliśmy na prostotę. Inwestor zrezygnował z szafek górnych. Zabudowa kuchenna zawierała miejsce na zmywarkę, płytę indukcyjną i lodówkę. Kształt litery L zapewnił dużo blatu roboczego. Kuchnie zmontowaliśmy z popularnej sieciówki … tak, tak Metod 😉 Czarne elementy jak bateria, zlew czy płyta indukcyjna dodały charakteru. Oświetlenie w kuchni to kontynuacja lamp z salonu, natomiast nad stołem jadalnianym zawisła superdekoracyjna lampa Nowodvorski STICK black-copper V6270.

 

 

 

Sypialnia

Sypialnia została w koncepcji otwartej. Nie chcieliśmy zamykać tego pomieszczenia ścianami, które pomniejszyły by przestrzeń. Zresztą jest to kawalerka dla nowoczesnego mężczyzny i możemy pozwolić sobie na takie śmiałe rozwiązania. Znalazło się tu miejsce na sporych rozmiarów szafę oraz duże łóżko. Kolorystyka, jak w całym mieszkaniu, obejmowała biel oraz szarość.

 

 

 

 

Łazienka

W powiększonej łazience znalazło się sporo miejsca. Zmieściliśmy tu duży prysznic, toaletę, pralkę oraz pokaźnych rozmiarów szafkę z umywalką. Kolorystyka obejmowała szarości i drewno, całość z mieszkaniem była spójna i miła dla oka. Na ścianach ułożyliśmy gres imitujący beton Limone Negros, natomiast ocieplenia dodały płytki o strukturze drewna Wood Basic.

 

 

 

 

Pozostałe pomieszczenia

Wycieczkę po mieszkaniu kończymy przewrotnie w holu. Mimo niewielkich rozmiarów wygospodarowaliśmy miejsce na szafę.

Ach zapomnieliśmy jeszcze o oazie spokoju. Wykończyliśmy również loggie. Jak widzicie udało nam się uzyska efekt przedłużenia podłogi w salonie. Uprzedzamy pytania, na balkonie leżą płytki nie panele.

I tak powstało minimalistyczne, męskie wnętrze. Mamy nadzieje, że Wam się podoba.

Poniżej wizualizacje



Przy realizacji mieszkania brało udział wiele osób. Dziękujemy naszym projektantom Paulinie i Pawłowi. Naszej ekipie: Danielowi, Pawłowi i Grześkowi oraz wszystkim naszym dostawcom:

Płytki – Akcess – Białystok

Panele – Panel Styl – Białystok

Materiały budowlane – SABO – Białystok

Materiały budowlane – Markety Budowlane Benmar – Białystok

Oświetlenie – Nowodvorski Lighting

Wyposażenie łazienki – Sanpol

Ściskamy!

Udostępnij!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email